Ανασφάλειες…

Άσχετο: Απίστευτος είναι ο χαρτοπόλεμος που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει να είναι ‘ενεργός έλλην πολίτης’ και μέλος των ‘παραγωγικών δυνάμεων του τόπου’.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς κάποιος με χρόνιο πρόβλημα υγείας και άρα μέγιστες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα συμπληρώσει 100 ένσημα ώστε να χαίρει αυτής από το πουστρο-κράτος μας; Εδώ που τα λέμε, γιατί σώνει και ντε πρέπει να έχει έστω και 1 ένσημο; Άμα δεν δουλεύεις δηλαδή, μπορείς και να πεθάνεις γιατί «μας είσαι άχρηστος, ρε φιλαράκο». Αν τυχόν με βρει καμιά αναποδιά (χτυπάτε κανά ξύλο ρε παλληκάρια! :-P) στην φάση που βρίσκομαι τώρα απλά την έχω κάτσει… Μόνη ελπίδα να μουτσοκλαφτώ και να με βολέψει κανένας από συναδελφική αλληλεγγύη (που κι αυτή μαθαίνω ψιλό-εκλείπει)… Τόοοση πια αξιοπρέπεια για τους πολίτες επιφυλάσει το, κατά τα άλλα, δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο ελληνικό κράτος!!

Με ποια λογική η υγεία είναι συζευγμένο και ανταποδοτικό δικαίωμα με την εργασία;!! Εντάξει, μπουρδέλα απίστευτα είναι τα δημόσια νοσοκομεία της Ιταλίας και χάλι μαύρο το αντίστοιχο ΕΣΥ. Έχω  όμως προσωπικά παραστεί της νοσηλείας, διάγνωσης και θεραπείας κινέζων μικροπωλητών, μαύρων οικοδόμων, ακόμα κι ενός τύπου από το μπαγκλαντές… Όλοι τους «φυσικά» παράνομοι στην χώρα. Όλοι τους «φυσικά» για χρόνια και  όχι επείγοντα ή κρίσιμα περιστατικά. Κανείς τους «φυσικά» δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντ. Κανείς συν-νοσηλευόμενος τους στον ίδιο εξαπλό θάλαμο δεν τόλμησε να πει κουβέντα περί λαθρομεταναστών, αλβανών κ.ο.κ. είτε από δική τους κουλτούρα είτε επειδή ήξεραν πως θα τους έπαιρνε ο διάολος – δεν έκατσα να κάνω και ανάλυση ούτε και με ενδιέφερε εκείνη την στιγμή.

Μπορεί κανείς ελληναράς να φανταστεί κάτι αντίστοιχο σε ελληνικό νοσοκομείο;! Υπάρχει κανένας συνδικαλισταράς από αυτούς που σκούζουν καθημερινά στα τηλεπαράθυρα για τα κεκτημένα τους που θα βγεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ζωή και την υγεία του όποιου κακομοίρη ΔΕΝ έχει συνδικαλιστή δικό του για να σκούζει, ΔΕΝ έχει εργασία, ΔΕΝ έχει ακόμα και άδεια παραμονής στην χώρα; Όχι…

Τέτοιοι είμαστε! ΒΑΡΒΑΡΟΙ!

Δε βαριέσαι… 4 μπαλάκια τσίμπησε ο γαύρος σήμερα – να ‘ναι καλά η ΑΕΚ, με το στανιό 2-1 ο βάζελος, άντε μπας και δούμε κανα πρωτάθλημα να την λέω μετά στον καλτσόβρακο!  Χαχαχα!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s