grep [:ITissues:] NikosDimou.blog &> /dev/null και άλλα παλαβιάρικα

Γύρισα τις προάλλες στην «παλιά την μπλογκογειτονιά» μιας και από την μία είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και από την άλλη είχα κάτι πολύ σοβαρό (τουλάχιστον για μένα) να πω. Άρχισα να χαζεύω λοιπόν και λιγάκι στα πέριξ. Ένα από τα βασικά πράγματα που πρόσεξα ήταν μια απίστευτη animosity απέναντι στον γνωστό Νίκο Δήμου. Προφανώς κάποιοι νιώθουν πως «απειλούνται» από την παρουσία του στην «παρέα», πως «επισκιάζονται» απο το «ειδικό βάρος» της φήμης του συγγραφέα. Προσωπικά δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα. Γιατί θα πρέπει να κρίνω και να χειροκροτήσω ή να κατακρίνω τα γραφόμενα οποιουδήποτε με βάση το όνομά του; Ο άνθρωπος καλά έκανε και άνοιξε blog για να λέει τις απόψεις του. Μία χαρακτηριστική κριτική (ορθώς ενυπόγραφη) που διάβασα στο ΚΟΙΝΟΒΙΟ ήταν πως «γιατί ήρθε στο blogspot αφού έχει site;» Καταλαβαίνουμε ελπίζω την διαφορά ανάμεσα σε ένα λιγότερο ή περισσότερο στατικό site με ένα blog… Τώρα γιατί ο κ. Δήμου διάλεξε έναν τρίτο server όπως ετούτος εδώ της google, αυτό εξηγείται μάλλον με τα εξής:

1) Το να στήσεις μία μηχανή blogging πάνω σ’ένα web server δεν είναι δα και ό,τι πιο εύκολο, ενώ το blogspot ή το wordpress προσφέρουν ήδη την μηχανή έτοιμη. Φτάνει απλά να στήσεις το layout σου και είσαι έτοιμος.

2) Μπορεί κάλλιστα να θέλησε να «ψαρέψει» όσο το δυνατόν περισσότερα comments μπαίνοντας μέσα σε μία στημένη και μεγάλη κοινότητα. Πού το κακό ρε παίδες; Αν δεν γουστάρετε να βλέπετε τις γνώμες των άλλων γιατί αφήνετε τα comments ανοιχτά στα blog σας; Το feedback πιστεύω είναι ο σοβαρότερος λόγος που το blogging έχει αυτή την τάση δημιουργίας «εξάρτησης».

Τα παραπάνω βέβαια ας μην εκληφθούν σαν «λουστράρισμα» του Ν. Δήμου από μέρους μου. Κι εδώ έρχομαι στο πρώτο μέρος του τίτλου. Με τον Νίκο Δήμου διαφωνώ σε πολλά θέματα και μάλιστα κατά τρόπο που μπορεί να χαρακτηριστεί συστηματικός όταν η κουβέντα γυρνάει σε θέματα πληροφορικής. Οι unixοθραμμένοι της παρέας καταλάβανε μάλλον ήδη από την ψευδοεντολή του τίτλου τι εννοώ. Τελευταίο παράδειγμα των ριζικών διαφορών στις απόψεις μας; Ένα, ασήμαντο κατά τ’ άλλα, snippet από πρόσφατο post του κ. Δήμου:

Ο Bill Gates αποφάσισε ότι θα δώσει το 95% της περιουσίας του στον Τρίτο Κόσμο. Δεν είναι μόνο ότι δίνει δισεκατομμύρια – έφτιαξε άλλη μία Microsoft, για να επιβλέψει την σωστή διανομή.

Μάλιστα, ας γλείψουμε άλλο λίγο τον Βασιλάκη τον Πόρτα. Thank you my lord! God – fucking – bless you my lord! Αυτό μοιάζει σαν να σε πιάσουν να σε πηδήξουν, και αφού σου αφήσουν ένα πενηντάευρο για την «εξυπηρέτηση» να πεις και ευχαριστώ! Πως την έκανε την περιουσία ρε Δήμου ο μάγκας; Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που στην ελλάδα αρνούμαστε πεισματικά να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας. Η κυρά η Microsoft έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ τελεσίδικα για παράνομο μονοπώλειο από δικαστήριο των ΗΠΑ. Επίσης η Ε.Ε. θα της επιβάλει τεράστια πρόστιμα αν συνεχίσει τον χαβά της και δεν προσφέρει άμεσα αποδείξεις συνεργασίας της με άλλους δημιουργούς software αντί για τις συνήθεις θολές τακτικές της να αποκλείει την σωστή λειτουργία εφαρμογών τρίτων όταν ανταγωνίζονται δικά της προιόντα. Αυτό είναι ήδη λημμένη ΑΠΟΦΑΣΗ της Ευρωπαικής Επιτροπής. Όχι και άγιος ο Billys ρε παιδιά, μην ξεράσουμε! Για το φιλανθρωπικό του project έλεγε στον Αλογοσκούφη ο Βασιλάκης τις προάλλες;! Μια χαρά είναι η φιλανθρωπία, φτάνει να μην συνεπάγεται πως η πατρίδα μου θα σκλαβωθεί στις διαθέσεις μιας πολυεθνικής για τα επόμενα 20 χρόνια και το όλο σκέρτσο θα μου κοστίσει κάτι τρισεκκατομύρια ευρώ! Άσε ρε, βάζω FLOSS και αυτά που περισσεύουν – γιατί θα περισσέψουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ – τα δίνω εγώ ο ίδιος στην Αφρική!!! Και ανοίγω και δουλειές στην ίδια μου την χώρα! Δεν με πιστεύετε; Καλά, ρωτήστε την γαλλική εφορία…

Advertisements

One comment

  1. Μαλάκες υπάρχουν παντού don’t bother. Απλώς πολλοί πίστεψαν ότι έγιναν δημοσιογράφοι η διασημότητες μέσω τον blogs. Γενικά υπάρχει ένα κύμα εμπορευματοποίησης κι ανταγωνισμού το οποίο δρομολογείτε κι από το monitor. Δεν λέω ότι είναι κακό αυτό που έχει κάνει ο Παναγιώτης κάθε άλλο, αν είχε άλλος τα @@ ας το έκανε εκείνος. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα αυτή η λίστα μαζί με άλλες. Φυσικά, για να μην λέμε ότι θέλουμε, το πρώτο και κύριο πρόβλημα το έχει ο ΧΥ χρήστης που θέλει να είναι πάντοτε πρώτος και πάνω από όλους.
    Μπράβο στον Νίκο Δήμου που έχει blog θεωρώ ότι γράφει πολύ όμορφα αν και δεν τον διαβάζω συχνά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s