Busy as hell! Τρέχω σαν τον Βέγγο…

Αν κάποιοι από εσάς ανησυχήσαν μήπως με φάγαν στην γωνία και γι’ αυτό εξαφανίστηκα τόσες μέρες, χαλαρώστε! 🙂 I’m still alive and kicking! Απλά έχω πήξει στην δουλειά και μετα βίας κάνω ένα check mail την ημέρα (πόσο μάλλον να βγω βόλτα στην μπλογκογειτονιά). Και επειδή αλήθεια νιώθω λιγάκι τύψεις που σας «έγραψα» τόσο καιρό, ορίστε τα σημαντικότερα γεγονότα που με κρατήσαν μακρυά από την παρέα σας.

Φοιτητικές εκλογές
Αν έχετε εμπειρία από ελληνικές φοιτητικές εκλογές με κόμματικες οργανώσεις – «στρατούς», αφισοκολλήσεις και βρωμόξυλο, ξεχάστετα… Εδώ είναι Ιταλία, οι φοιτητές είναι πρόβατα και όλες οι μανούρες γίνονται υπογείως και κατ’ ιδίαν. Τα παιδιά που κρατάμε την βιβλιοθήκη (καθότι το πανεπιστήμιο την έχει γειωμένη και άρα κάποιος άλλος πρέπει να φροντίσει για την ύπαρξή της) κατεβάσαμε μια πεντάδα δικούς μας υποψηφίους για να μην γλείφουμε ξένους κώλους για κάθετί που χρειαζόμαστε. Ανάμεσα στους πέντε ήταν και ένας έλληνας – ο συγκάτοικός μου. 😛 Όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση απαιτούσε «ανένδοτο αγώνα» με μπλα-μπλα, σωστό προεκλογικό υλικό και γερές δόσεις προεκλογικού μαγειρέματος με υπόγειες συνεργασίες… Συστάθηκε λοιπόν ατύπως «εκλογική επιτροπή» όπου κατέβηκε όλη η «εθνική ελλάδος» να στηρίξει το «γκρέκι» (σσ. από το greco, έλληνας). Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως αν θέλουμε δουλεύουμε μια χαρά, ο υποψήφιος δηλωμένος ΝΔ, ο γραφίστας μας (γνωστό μούτρο της βιβλιοθήκης) ακροδεξιός με πατέντα, ο «υπόγειος προεκλογικός μάγειρας» οργανωμένος πασοκατζής κι εγώ επί του «μπλα μπλα», τόσο για προσέλκυση ψήφων όσο και για να καλύπτω διπλωματικά τα μαγειρέματα του προηγούμενου, γνωστός μουρλο-αριστερός. Αρχικός στόχος ήταν η αξιοπρεπής εμφάνιση («μην γίνουμε και ξεφτίλα ρε μάγκες») αλλά τελικά καταλήξαμε να τους πάρουμε λίγο-πολύ τα σώβρακα!!! Η πεντάδα βγήκε επί του συνόλου μεγαλύτερη δύναμη σε σύγκριση τόσο του γκρουπ που προωθούσε η Forza Italia (να κόβεις τα πόδια στα τσιράκια του Μπερλούσκα είναι πάντα ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΥΛΑ!) όσο και αυτού που έσπρωχνε μια καθολική [παρα]εκκλησιαστική οργάνωση (ούτε που την ονειρεύτηκαν τόση δύναμη κάτι χρυσοπηγές και χριστοδουλέοι στην ελλάδα). Το γκρέκι μάλιστα έσκασε δεύτερος μέσα στην πεντάδα!!! Πάθανε νίλα βλέπεις τα ιταλά με τις αφίσες σε Α3 και τα leaflets με προγραμματικές δηλώσεις. Τι να κλάσουν οι μπερλουσκονίσκοι που μοιράζανε καρτούλες με σκέτο το όνομά τους να τους ψηφίσεις… Τι να κλάσει και ο καθολικάκιας, με τον σταυρό στο χέρι δεν γίνονται εκλογές. Άσε που την μοιριστήκαν την δουλειά πως αν έβγαινε θα μας τον έβαζε τον σταυρό μην πω που…

Διαπλεκόμενα: επέκταση της αίθουσας πολυμέσων
Πριν κάποια χρόνια το πανεπιστήμιο, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και κλασσικής μιζοφαγίας έστηνε αίθουσα με pc. Φυσικά, οι «υπεύθυνοι» ιδιαίτερα απασχολημένοι με την μάσα δεν σκεφτήκαν τίποτα για την ασφάλεια και έστησαν ένα ΠΡΑΓΜΑ μισά 98SE, μισά NT να τρέχουν σε administrator mode και χωρίς φυσικά να κρατάνε logs. Εξίσου φυσικά λοιπόν η κατάσταση έγινε αμέσως μπουρδέλο και σε λιγότερο από χρόνο η αίθουσα σφραγίστηκε από την Guardia di Finanza (κάτι μεταξύ μπάτσων και ΣΔΟΕ). Την άνοιξη στην αυτοδιαχειριζόμενη βιβλιοθήκη μας στήσαμε (ok, ok, έστησα) 4 pc που αλλιώς θα πετάγανε οι κάφροι στα σκουπίδια (IBM netvista με PIII 733) με gentoo linux, full logging, shorewall firewall, NIS authentification και openmosix loadbalancing με την ιδέα πως αν «έπιανε» το πείραμα, θα τους πιάναμε «επικοινωνιακά» απ’ τ’ αρχίδια να ξανανοίξουν την παλιά αίθουσα με linux αυτή την φορά και με το αζημίωτο για αυτόν που θα έστηνε τα pc (hehehe, είπαμε, ΔΙΑΠΛΟΚΗ :-P). Το πείραμα πούλησε τρελά, και το καλοκαίρι καταθέσαμε πρόταση για άνοιγμα της μεγάλης αίθουσας. Με λίγο σούξου μούξου και αφήνοντας συγκεκριμένο πρόσωπο να πάρει την «δόξα» για το εγχείρημα καταθέτοντας ο ίδιος την πρόταση αλλά όχι και τα δίφραγκα (αυτά είπαμε τα μαζεύω ΕΓΩ με μια «μιζούλα» που εξ αρχής υποσχέθηκα να δώσω στην βιβλιοθήκη μας και όχι σε πρόσωπα) η πρόταση πέρασε από την επιτροπή σχεδόν ομόφωνα – αν και με ψαλίδισμα του 30%. Έλα όμως που στις αρχές οκτώβρη (μετά την εξεταστική, θέμα προτεραιοτήτων είπαμε) που πήγαμε να παραλάβουμε κλειδιά μας είπαν πως ο πρόεδρος της σχολής το «ξανασκέφτηκε» και χωρίς καμιά συγκεκριμένη δικαιολογία μας έβαλαν στο περίμενε. Με συνεχείς αναβολές για μια συνάντησή μας, ήταν προφανές πως επιδίωκε την αποτυχία του project λόγω χρόνου (πρέπει να έχει γίνει μέχρι τέλη δεκέμβρη για να πάρουμε λεφτά) – κι εδώ βρωμάει μίζα από εταιρία. Ο κυρ-πρόεδρος όμως τον Μάρτη κατεβαίνει σε εκλογές για πρύτανης του πανεπιστημίου. Καπάκι λοιπόν μετά την καταμέτρηση στις φοιτητικές εκλογές, ήρθε με νομαρχιακό σύμβουλο να του δείξει πόσο «καλή δουλειά κάνουν τα παιδιά στην βιβλιοθήκη» με την «δική του φροντίδα» και τα pc που έγω έχω στήσει εκεί. Συμπτώσεις; Δεν νομίζω! Κατάλαβε προφανώς πως με την δύναμη που πήραμε στις φοιτητικές εκλογές και έχοντας βασικό αντίπαλο κάποιον από το πολυτεχνείο που δουλεύει ως σύμβουλος σε γνωστή μου εταιρία ανακατεμένη με linux και open source (κάτι που φυσικά άφησα να διαρεύσει με τρόπο) μπορούσαμε να τον «κάψουμε» και παράτησε την μίζα για την εκλογή! Χεχεχ! Κουφάλα, σε στριμώξαμε!!! 🙂 Καταλάβατε τώρα έναν από τους λόγους που ασχολήθηκα τόσο πολύ με τις εκλογές; Φυσικά πάλι, όλη την σχολή την συμφέρει να γίνει πρύτανης ώστε να πρέπει να παρατήσει τα διδακτικά του καθήκοντα και να γλιτώσει κόσμος και κοσμάκης τις σπασαρχιδιές του στο προφορικό της φαρμακολογίας. It’s a win-win situation!!!

Άλλες σκοτούρες
Η δουλειά με τα manuals για το linux certification που γράφω έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά οπότε τρέχω και δεν φτάνω και με αυτό. Επίσης μέσα στον όλο χαμό πρέπει να ανοίγω και κανα βιβλίο γιατι αλλιώς ζήτω που καήκαμε. Καλά τα λεφτά στην τσέπη αλλά όσο δεν τελειώνω, χαλάω περισσότερα απ’ όσα βγάζω και άρα «μπαίνω μέσα». Μόλις χαλαρώσει λίγο η κατάσταση πάντως θα φροντίσω να είμαι πιο τακτικός στα ποστ μου.

Advertisements

17 comments

  1. Kοίτα πράγματα. Βίοι παράλληλοι! Στo La Sapienza, στην Ιατρική έχουμε ακριβώς το ίδιο αssetto:λίγα παιδιά κρατάνε και αυτοοργανώνουνε την αίθουσα μελέτης, κυνήγησαν τα κονδύλια για να φταιαχτεί η 1η multimedia αίθουσα για τα «γιατράκια»,χώρια τις άλλες δραστηριότητες (πριν κάτι μήνες στη Νάπολη νομίζω έγινε μια συνεδρίαση του SISM). Το ίδο oργανωμένοι οι Forza Italia και οι CLini. Παρόμοια υπόγεια ρεύματα.

  2. Yπήρξε μια πληροφορία για κάτι εκλογικά κόλπα που μαθαίνει στους φοιτητές της Ιταλίας. Μήπως να πάρουμε τηλέφωνο τον Μπερλουσκόνι, μπας και τον έχει βάλει στην ψειρού;

  3. Eκανα ένα λάθος κυρα Νικολούλη μου. Βουλκανιζατέρ και τυροπιττάδικο μαζί ήθελα να πω πριν. Μην αποπροσανατολήσω και την έρευνα σας.Τέλος πάντων, το παιδί να βρούμε! Αυτό έχει σημασία, τίποτις άλλο! Kitasumba, φανερώσου παιχταρά μου, θα πιώ ότι χάπια βρώ μπροστά μου, θα βάλω φωτιά στο motherboard του G5, θα βάλω μέχρι και καπότα! Εμφανίσου τζιέριμ!

    🙂

    Αυτό το word verification, πολύ με παιδεψε γαμώτη μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s